Dikuasakan oleh Blogger.

09 September 2010

MEMBELI CINCIN DI KEDAI EMAS AISHAHHari Khamis 9 September 2010, sehari sebelum Hari Raya Aidil Fitri dan dua hari sebelum pernikahan saya cukup 3 bulan, saya ingin membeli cincin untuk isteri saya sebagai hadiah hari raya sekaligus sebagai hadiah pernikahan kami. :) Saya menikah pada 11hb Jun yang lepas. Bagi sesiapa yang ingin membaca tentang pernikahan saya, sila baca MENYESAL SETELAH MENIKAH?

Setelah mencari dan membandingkan beberapa kedai emas di sekitar Seremban, akhirnya pilihan saya dan isteri jatuh pada Kedai Emas Aishah yang berada di Plaza Ampangan, Seremban. Kenapa saya memilih kedai tersebut?
  • Harga yang berpatutan. Emas 916 (22 karat) RM 131/gram. Harga mengikut FGJAM pada masa itu adalah RM141/gram
  • Upah yang murah. Saya membayar RM 29.66 untuk upah cincin itu, termasuk untuk pengubahsuaian saiz cincin.
  • Bentuk (design) yang cantik dan menarik.
  • Kepunyaan Melayu Muslim. Bayar zakat, insya Allah. :)
  • Layanan yang mesra.
P/s:

Kalau ada kedai emas milik orang Islam, kenapa membeli daripada kedai emas milik orang bukan Islam? Pada pandangan saya tak mengapa mahal sedikit (bukan mahal banyak!) kerana orang Islam insya Allah bayar zakat. Tapi saya rasa harga di Kedai Emas Aishah adalah berpatutan. :)

Maklumat lanjut tentang Kedai Emas Aishah:
Kedai Emas & Permata Aishah Ibrahim (MA 0065830-K)
GF 16, Ground Floor, Plaza Ampangan 70400 Seremban
Tel: 06 767 7277

Untuk makluman semua, saya tidak dibayar sedikitpun oleh Kedai Emas Aishah untuk tulisan ini. :D Pada saya, sharing is caring. :)

1 Comentário:

sakura suhara berkata... [Reply to comment]

akm..saya adalah pelabur powergold.biz..boleh ke kalau saya dapatkan harga barangan kemas dari aisyah dengan harga ahli saya .terima kasih..

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

  ©HIKMAH GOLD - Todos os direitos reservados.

Template by Dicas Blogger | Topo